بدترین اقتصادهای جهان در سال 2013
- توضیحات
- بازدید: 3410
1- جمهوری آفریقای مرکزی
این کشور بیشترین کاهش اندازه اقتصاد در سطح جهان را در سال 2013 به نام خود ثبت کرد. رشد تولید ناخالص داخلی این کشور آفریقایی منفی 5/14 درصد محاسبه شده است. علت اصلی این قضیه درگیریهای قومی و قبیلهای است که از زمان استقلال این کشور از فرانسه در دهه 1960 آغاز شده و هنوز هم به پایان نرسیده است. از ماه مارس 2013 که فرانسوا بوزیزه رئیسجمهور این کشور توسط نظامیان سرنگون شد ناآرامیها شدت گرفته است. جمهوری آفریقای مرکزی دارای منابع بسیار غنی اورانیوم، طلا و الماس است.
2- مالاوی
کشور آفریقایی مالاوی در سال 2013 کمترین تولید ناخالص داخلی سرانه جهان را دارا بود. این رقم در سال 2013 حدود 215 دلار تخمین زده شده است. در سراسر مالاوی اکثریت مطلق مردم روستایی با درآمدی کمتر از یک دلار در روز زندگی میکنند و زیر خط فقر مطلق قرار دارند. امنیت غذایی مردم یکی از اصلیترین مشکلات مالاوی محسوب میشود. این کشور تقریباً 16 میلیوننفری در حال حاضر یکی از فقیرترین کشورهای جهان است که به دلیل نداشتن صادرات و در نتیجه کمبود شدید پول خارجی، حتی توانایی واردات نیازهای حیاتی غذایی و دارویی خود را هم ندارد.
3- ایران
در سال 2013 ایران بالاترین نرخ تورم در جهان را به خود اختصاص داد. تورم ایران در سال 2013 حدود 3/42 درصد تخمین زده شده است. چاپ بیرویه ریال در کنار تحریمهای اقتصادی شدید که به دلیل فعالیتهای هستهای صلحآمیز این کشور صورت گرفت ارزش ریال را به شدت در برابر پولهای خارجی کاهش داد و باعث شد این کشور بالاترین نرخ تورم جهان را تجربه کند.
4- جمهوری مقدونیه (یوگسلاوی سابق)
این کشور در سال 2013 بالاترین نرخ بیکاری جهان را با ثبت نرخ بالاتر از 30 درصد به خود اختصاص داد. سال 2013 دومین سالی است که مقدونیه این عنوان را در اختیار دارد. صندوق بینالمللی پول پیشبینی میکند وضعیت اقتصاد این کشور و صنایع اصلی آن یعنی کشاورزی، منسوجات و خودروسازی در سال 2014 بهتر شده و در نتیجه بازار نیروی کار هم بهبود یابد. هر چند که این بهبود چندان قابل توجه هم نخواهد بود.
5- ژاپن
بالاترین بدهی دولتی در سال 2013 مربوط به کشور ژاپن بود. دولت این کشور حدود 244 درصد تولید ناخالص داخلی خود بدهی داشت. البته ژاپن یکی از بالاترین نرخهای رشد را در بین کشورهای دارای اقتصاد پیشرفته به خود اختصاص داد. علت اصلی افزایش بدهی دولت، برنامه مشوق مالی موفقی بود که شینزو آبه با هدف مقابله با دههها تورم منفی در کشور اجرا کرد و موفق شد بعد از سالها روند کاهش قیمت کالاها را متوقف کند. دولت قرار است با افزایش مالیات بر مصرف تا حدی از این بدهی شدید بکاهد که البته کارشناسان نگرانند با برقراری این افزایش مالیات تقاضا و در پی آن قیمتها مجدداً کاهش یافته و تلاش یکساله دولت خنثی شود.