۵۰ سال پس از ترور جان اف کندی
- توضیحات
- بازدید: 5256
- ۵۰ سال پس از ترور جان اف کندی
- یک مرد، یک راز
- پروندهٔ جان اف کندی هیچگاه بسته نخواهد شد
- چرا آمریکاییها پس از ۵۰ سال کندی را فراموش نکردند؟
- وحشت سیاهپوستان از ترور کندی
- کندی هنوز الهامبخش میلیونها نفر است
- من مرگ کندی را دیدم
- ارتباط گروه واکر با ترور کندی
- کاسترو در قتل کندی دست داشته است؟
- کاگب در قتل کندی دست داشت؟
- 50 سالگی مرگ کندی؛ پایان یک رویا
- همه صفحات
ساعت ۱۲:۳۰ ظهر جمعه ۲۲ نوامبر ۱۹۶۳ (اول آذر/قوس ۱۳۴۲)، دالاس تگزاس؛ جان اف. کندی، سی و پنجمین و جوانترین رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا وقتی با همسرش ژاکلین، سوار ماشین لیموزین روباز بود، ترور شد و درگذشت.
ساعاتی بعد «لی هاروی اسوالد» ۲۴ ساله، به جرم قتل یک افسر پلیس دالاس بازداشت شد و شب هنگام به عنوان قاتل رئیسجمهور آمریکا معرفی شد. اسوالد دو روز بعد در ایستگاه پلیس دالاس توسط «جک رابی» به قتل رسید.
در نیم قرن اخیر، تحلیلهای بسیاری درباره عوامل پشت پرده و اصلی ترور کندی منتشر شده و از سیا، موساد و کا. گ. ب تا مافیا، فیدل کاسترو و حتی لیندون جانسون (معاون کندی که جانشینش شد)، همواره در فهرست مظنونان احتمالی قتل رئیسجمهور محبوب آمریکا بودهاند. طبق نظرسنجی اخیر موسسه گالوپ، ۶۱ درصد از آمریکاییها معتقدند لی هاروی اسوالد در دالاس تنها نبوده و اشخاص دیگری علاوه بر او در توطئه ترور نقش داشتهاند. گرچه کمیسیون وارن، که توسط دولت برای تحقیق درباره ترور تشکیل شد، تنها اسوالد را در این زمینه مقصر دانست اما امروز ۱۳ درصد مردم آمریکا مافیا، ۱۳ درصد دولت فدرال آمریکا، ۷ درصد سیا، ۵ درصد فیدل کاسترو و ۵ درصد هم گروههایی که با سیاستهای کندی مخالف بودهاند را در این ترور دخیل میدانند. این درحالی است که ۴۰ درصد از مردم آمریکا اسم فرد یا گروهی را نمیبرند و از اینکه چه کسی در این ترور نقش داشته است، اطلاعی ندارند.
در پنجاهمین سالگرد ترور جان اف. کندی، در این صفحه ویژه به بررسی آخرین تحلیلها و پژوهشها درباره این ترور، عوامل، انگیزهها و پیامدهای آن و نیز ترجمه مقالات منتشر شده در روزهای اخیر میپردازیم.
- قبلی
- بعدی >>